03.05.2011

Fotodokumentar 9#: Klimafestivalen


I går var jeg på noe som het klimafestivalen 2011, arrangert fra ett uventet hold, nemlig legestudenter, i anledning deres kampanje Klima = Helsehttp://klimahelse.no/


I løpet av dags festivalen vitste de to filmer som setter klima på dagsorden, The 11th Hour og The Age of Stupid. (Jeg rakk dessverre bare å se den siste). De hadde også en fotoutstilling (André Clemetsen  “The human side of Climate Change”) og en bitte liten kunstutstilling som begge hadde forskjellige innfallsvinkler på temaet klima. Fotoutstillingen var om hvordan den 3 verden allerede oppfatter klimaendringene. Kunstutstillingen tok opp temaet om bruk og kast samfunnet.




Hoveddelen av klimafestivalen var en slags klimaforestilling, der de både hadde en illusjonist (faktisk utrolig flink), en eller annen idolsanger (bilde under til venstre), og kåringen av en slags klimakonkurranse for de beste forslagene til å redusere CO2 forbruket. Selv om alle forslagene i seg selv var ganske så banale og allmannskunskap, var det en bra konkurranse med flotte premier (noen turer) og de hadde fått med ganske så viktige mennesker i juryen for å kåre vinnerbidragene.
Det mest utrolige med denne konkurransen var at førsteplassen ga sinn premie til andreplassen som var en barneskoleklasse slik at de fikk dra på isbre tur!
Så var det er foredrag av Jonas Karstensen, som var en slags nybegynnerkurs i klimaproblemer og de forskningsmaterialene som finnes for å hevde noe slikt.


Jeg måtte dessverre reise hjemover halvveis i klimaforestillingen, og til tross for at det var et lite arrangement (jeg trodde det var noe digre greier) synes jeg det en utrolig godt utført og et utrolig viktig tema som legestudentene her setter fokus på. Dette er flott at flere bryr seg. Bra jobba.

Sjekk ut sidene til Klima = Helse. http://klimahelse.no/
Der er det mye bra informasjon om klimaendringer
og de fryktede konsekvensene som vårt overforbruk medfører. 



Hilsen Louis Wibe
leder av Reach Out And Touch
Future, Animals, Climate, Earth,

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar