03.05.2011

Filmanmeldelse 1#: The Age of Stupid

Jeg kom på en fantastisk idé da jeg satt å så The Age of Stupid på klimafestivalen i går.
Hvorfor ikke anmelde relevante filmer her på bloggen,
slik at dere kan vite hvilke som er verdt å se og
hvem man kan holde seg unna.

Du er hjertelig velkommen til å komme med forskjellige forslag til  filmer
som jeg burde se og anmelde. For eksempel: 
"En ubehagelig sannhet" og "Earthlings".


The Age of Stupid er en 2009 britisk film av Franny Armstrong , direktør for McLibel og første gang produsenten Lizzie Gillett. The Executive Producer er John Battsek , produsent av One Day i september .

Filmen er et drama-dokumentar-animasjon hybrid med stjernen Pete Postlethwaite som en mann som bor alene i en herjet verden i 2055. I filmen ser han på arkivmateriale fra midten til slutten av 2000-tallet og spør


"Hvorfor ikke vi stoppe klimaendringene da vi hadde sjansen? "



Awards

Griersons - Best Green Doc 2008
Sunny Side of the Doc - Best Green Doc 2008 
Sunny Side of the Doc - Film Most Likely To Be Cinema Hit 2008
Sunchild International Environmental Festival - First Prize
Birds Eye View Film Festival - Best Documentary 2009 
British Independent Film Awards – Best Documentary 2009 (nominert)

Filmen er sammenflett av dokumentar segmenter som rapporterer om livene til virkelige mennesker i nåtiden: 

Al Duvernay, (New Orleans) Han ble igjen og hjalp i kjølvannet av orkanen Katrina. Han reflekterer over hvordan det føles å få alt man eider vasket vekk, hans jobb i oljeindustrien, og om hvor verdifulle ressurser blir bortkastet.

Indisk forretningsmann Jehangir Wadia, som snakker om sin lavpris flyselskap GoAir oppstart og hans demokratiske visjon om en verden der alle mennesker, rike og fattige, er i stand til å ha råd til flyreiser.

To irakiske barn, Jamila og Adnan, som flyktet med sin familie til Jordan under Irak-krigen. Som forteller historien om sin fars død og om sitt ønske om å bli gjenforent med den eldre broren de etterlot.

Fernand Pareau, en 82 år gammel mann som jobber som guide på Mont Blanc breen i Frankrike. Han tar med en engelsk familie på en tur til breen, og forklarer hvordan han har sett at isen trekker seg tilbake i sin levetid. Guiden er også med i en aksjon mot å utvide veien i sitt område.

Vindpark utvikler, Piers Guy som snakker om sin innsats for å få bærekraftig energi til en engelsk landsby, og hvordan han blir blokkert av personer som bekjenner seg en forpliktelse til å bekjempe global oppvarming, men ikke ønsker at vindmøller skal ødelegger utsikten deres. Familien hans tar grep i ​​å redusere sine karbonutslipp.

Layefa Malemi, en nigeriansk kvinne som sliter med fattigdom til tross for all oljen som finnes i landet hennes. Hun snakker om sin ambisjon om å studere medisin, og den daglige virkningen av utnyttelsen av olje ved Shell har på helse, sikkerhet og miljø i Nigeria.


Filmen har sine absolutte gullkorn som for deg til å røske deg i håret eller felle ett par tårer. Den får deg til å vurdere din egen livsstil og valg. Den får deg til å tenke over konsekvensene vårt samfunn bringer med seg. Den får deg til å se en masse problemer og noen av løsningene. Den får deg til å tenke over akkurat det hovedpersonen selv vil at du skal tenke: Hvorfor stopper vi ikke klimaendringene nå som vi har sjansen?

Jeg anbefaler filmen på det sterkeste, den åpner for diskusjoner, men også depresjon. Når filmen nesten er ferdig sitter man der å føler at alt er fortapt. Men den siste sekvensen minner oss på at vi må gjøre noe og det snart!


Hilsen Louis Wibe
leder av Reach Out And Touch
Future, Animals, Climate, Earth,





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar