03.03.2011

Mennesket er den sjette masseutryddelsen.


Det er ikke noe nytt ved nyheten om at mennesker ødelegger verden, inkludert alt som lever i den.
Nå spår forskere at mennesker er på vei til å utløse den sjette masseutryddelsen av organismer. Det viser seg faktisk at resultatene av våre handlinger kommer til å stå på listen sammen med vulkanutbrudd, asteroider og solstormer, over hendelser som har utryddet mesteparten av livet på denne planeten.

I løpet av 300 til 2200 år kan jorden oppleve den sjette store masseutryddelsen i planetens historie, ifølge biologene som har skrevet rapporten som ble publisert i fagbladet Nature på onsdag.

Fire av faktorene som truer verdens organismer er jakt, sykdom, tap av leveområder og klimaendringer.
 (i hovedsak skapt av oss, har vi ikke ett ansvar?)

 Aftenposten: Masseutryddelsen trolig rett rundt hjørnet

Biologen Anthony Barnosky ved Berkeley-universitetet påpeker at mye kan gjøres for å unngå masseutryddelsen, men at det må gjøres raskt. Dersom alle dyreartene som i dag er utrydningstruet forsvinner i løpet av et hundreår, kan 75 prosent av alle verdens pattedyr være borte i løpet av de neste 334 årene, advarer han.

- Ta en titt ut av vinduet. Tenk deg at du fjerner tre fjerdedeler av alle de levende tingene du ser. Er det en verden du har lyst til å leve i? spør han.

Videre i artikkelen står det tilslutt:
 "Og menneskeheten viser tegn til å ta situasjonen på alvor. I oktober i fjor samlet representanter fra 190 nasjoner seg om den såkalte Nagoya-protokollen , der de ble enige om å utvide listen over dyrearter som trenger beskyttelse."

Hva FAEN! Det å utvide en liste er faen meg ikke et tegn på å ta situasjonen på alvor. hadde de tatt dette på alvor ville de ha satt i gang store prosjekter og forandringer for å bedre situasjonen. Sannheten er jo at flertallet egentlig ikke bryr seg en døyt om organismer de aldri har sett! 

2000 årene kommer ikke til å bli husket som demokratiets århundre, likestillings århundre eller frihetens århundre. Nei, dette kommer til å bli husket som noe helt annet og noe langt mer dystert.
Vi kommer til å bli husket som; de som tok livet av livet! 


grå = total kjente slekter fra Sepkowski's katalog (cited by Rohde & Muller)
grønn = "veldefinerte slekter", dvs. kjente slektene unntatt de representert med
 "single forekomster" og de som datoene er usikre.
rødt = trend for "veldefinerte slekter".
gul = "Big Five" masseutryddelser.
blå = andre hendelser med resulterte i utryddelse.

Hilsen Louis Wibe en sint leder av
Reach Out And Touch FACE
(Future. Animals. Climate. Earth.)


 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar