30.04.2011

La internett bli grønnt!

Hvor fornybare er egentlig
de forskjellige 
internettjenestene?
 






















 $ 1 milliard (USD) Apple iData Center i Nord Carolina, ventes å åpne denne våren, det vil forbruke like mye som 100 MW elektrisitet, tilsvarende strømforbruk på ca 80 000 boliger i USA eller over en kvart million i EU. Det omliggende energi rutenettet har mindre enn 5 prosent ren energi, med de resterende 95 prosent kommer fra skitne, farlige kilder som kull og kjernekraft.


Både Yahoo og Google ser ut til å forstå betydningen av en fornybar energiforsyning, men Yahoo! sitter med de fleste av sine datasentre i nærheten av kilder til fornybar energi, og Google driver direkte signering av innkjøpsavtaler for fornybar energi og investere i sol-og vindenergi-prosjekter I mange amerikanske stater, samt Tyskland. Deres modeller bør være ansatt og
 forbedres av andre Internett ("cloud computing") selskaper.

http://www.greenpeace.org/international/en/news/features/New-Greenpeace-report-digs-up-the-dirt-on-Internet-data-centres/





Greenpeace satte verdensrekord.
Verdensrekord for flest Facebook kommentarene på 24 timer, med over 80 000 kommentarer til støtte for kampanjen og over 50 000 nye "liker" for kampanjen på en dag! 

Det er på tide at verdens største nettsamfunn kobler sine 600 millioner brukere til fornybar energi, ikke skitten kull og kjernekraft. Poenget er å få Facebook til å drive sitt datasenter og servere på rene og trygge fornybar energi.


Nå har du endelig muligheten til å påvirke Facebook til å ta de riktige valgene; å velge fornybart.
Støtt kampanjen ved å "like" dem.
http://www.facebook.com/unfriendcoal


Hilsen Louis Wibe
leder av Reach Out And Touch
Future, Animals, Climate, Earth,


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar