16.06.2011

Bellona 25 år!


Bellona ble etablert 16. juni 1986, og er en uavhengig, ideell stiftelse. De er en av Europas ledende miljøorganisasjoner. De jobber for å øke den økologiske forståelsen i samfunnet, hindre forurensning og begrense klimaendringer som rammer folks helse og naturen.


Frederic Hauge er leder i Bellona, og er også en av grunnleggerne. I oktober 2007 kåret det amerikanske nyhetsmagasinet Time Magazine Frederic Hauge som en av verdens miljøhelter, sammen med blant andre Al Gore og Robert Redford. Listen «Heroes of The Environment», inneholdt totalt 45 navn. Samme året  ble han også valgt til viseformann i det EU kommisjonens Teknologiplattform for CO2-håndtering (ZEP), i 2009 ble han utnevnt til styremedlem i EUs plattform for biobrensel.


Bellona består av rundt 75 ansatte, som har bakgrunn fra blant annet biologi, samfunnsvitenskap, økonomi, teknologi, journalistikk, geologi, jus og atomfysikk. De er engasjert i de viktigste nasjonale og internasjonale miljøspørsmålene i verden i dag, og har kontorer i Oslo, Brussel, Washington D.C, Murmansk og St. Petersburg.

Bellona har endret seg mye siden 1986, og er nå en kunnskapstung og mangfoldig miljøorganisasjon. Før jobbet vi med å avsløre og vise frem miljøproblemene, men i dag arbeider Bellona mest for å finne løsninger og øke folks forståelse for klimautfordringene.


Å det er det jeg akkurat har gjort. Jeg har blitt månedsgiver til Bellona, for å støtte deres virksomhet. Så jeg håper at flere også gjør det. Det vil være en fantastisk gave til bursdagsbarnet som i dag blir 25 år!



En miljøvennlig hilsen fra Louis Wibe
leder av Reach Out And Touch
Future, Animals, Climate, Earth,






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar