28.09.2011

NSB (Nesten Samvittighetsløs Behandling)

I avisen for en stund tilbake sto det at antall reisene med kollektivtrafikk i Akershus hadde gått opp over 5 prosent. Hurra tenkte jeg, så flott at flere bruker ett miljøvennlig framkomstmiddel. Dette vil sikkert bringe en stor gevinst til oss som er trofaste til kollektivtrafikksystemet.

Så feil kan man ta...
Da jeg så at NSB skulle lage nye soner og priser i Akershus forventet jeg at vi skulle få en belønning for at det var flere som tar toget. Isteden for ett klapp på skulderen, får vi bambusrøret smelt over fingrene. Det nye sonesystemet vil gjøre at månedskort for student vil gå opp fra 800 kr (som i seg selv er latterlig mye) til 895 kr! Hva slags motivasjon er det til at flere skal begynne/fortsette å ta kollektivtrafikk! Dette er for meg helt absurd.

Pengelokomotiv...
Kollektivtilbudet skulle ha vært nesten gratis. Det burde være så billig at folk ikke engang vil tenke på at det er mye mer frihet/roligere/raskere/osv å ta bilen. For oss som ikke har noe annet valg en å ta kollektivtrafikk, vi som har valgt å komme oss framover på en mer miljøvennlig framkomstmetode, vi blir overkjørt av NSB pengelokomotiv hver gang vi står på perrongen.

Er det rart vi får hjerte og karsykdommer...

Sjekk hvor mye du må betale for kollektivtrafikk i det nye sonesystemet!
http://www.ruter.no/Nyps



Hilsen Louis Wibe
leder av Reach Out And Touch:
Future, Animals, Climate, Earth,


2 kommentarer:

  1. Dette nye sonesystemet gjør de lengste reisene billigere, på bekostning av korte reiser, og tydeligvis studentbilletten. Makspris på 1490,- på månedskort er nok en vesentlig reduksjon i pris for de som reiser langt, og da må noen være med på å betale. Alt i alt gjør dette kollektivtrafikken inn til Oslo mer attraktiv, og da må noen finne seg i at de må ut med litt mer. Det er ikke dermed "slemt" av NSB (det er ikke riktig uansett, dette er faktisk Ruter, ikke NSB), det er bare det at denne gangen ble din gruppe den som må betale. Slik er livet.

    SvarSlett
  2. Jeg deler din irritasjon over at vi stakkars Ås-studenter blir ofrene for at RUTER (ikke NSB, viktig forskjell å få med seg) forandrer sone- og prissystemet sitt.

    Har sett litt på dette og det aller meste, utenom månedskort for oss som bor i sone 3 (3 soner er ny makspris, flytt til sone 4 vestby og betal like mye), blir faktisk billigere. Så i det store bildet er dette faktisk en positiv utvikling for hovedstadsområdets kollektivtransport. 12 månedskort til prisen av 10 er heller ikke så galt...

    MEn studentprisen bør ned igjen! :)


    (og litt på siden, savner ett sted på bloggen din der man kan finne ut mer om hvem du er/ hv F.A.C.E er/ står for uten å måtte lese alt som er skrevet ;)

    SvarSlett