15.09.2011

Detox H&M og Greenpeace 40 år



Idag var jeg med på en markering foran en H&M butikk i Oslo, for å vise ledelsen i bedriften at når de skal i forhandlinger til helgen så mener Greenpeace alvor. 

Giftig mote!

Utslipp fra H&M sin klesproduksjon fører til at noen av verdens største elver blir forgiftet. Dette er unødvendig og må stoppes.

  • I plass kjøpt hos H&M har et uavhengig laboratorium funnet spor av en miljøgift som er forbudt i Norge og Europa. Giften brukes for å vaske overskuddfarger ut av plagg. Det finnes en rekke gode miljøvennlige alternativer.
  • Giftstoffet som er funnet heter nonylfenoletoxylat. Dette brytes ned til miljøgiften nonylfenol i kontakt med vann. Utslippene forgifter dermed vann og elver i produksjonslandet - ofte Kina.
  • Adidas, Nike og Puma har som resultat av Greenpeace' arbeid nylig lovet å fase ut alle farlige kjemikalier fra hele sin produksjonskjede. Vi krever at H&M gjør det samme. 
Som en av de aller største aktørene på det globale klesmarkedet kan H&M sette standarden for en moteindustri fri fra farlige og unødvendige miljøgifter. 

Les mer og skriv til H&M på www.greenpeace.se/HM

Da er det på tide å gratulere Greenpeace med dagen!

Les innlegget fra Greenpeace-lederen Kumi Naidoo:

Se den morsomme selvfeiringvideoen til Greenpeace.

Inspirasjon til aksjon!


Gratulerer med førti vellykket år.
Måtte det bli mange fler!

Hilsen Louis Wibe
leder av Reach Out And Touch:
Future, Animals, Climate, Earth, 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar