27.11.2011

Litt oppdateringer rundt pelsmarkeringen på UMB

For noen uker (14.Nov) siden ble det holdt en markering mot pelsdyrfarmen på UMB. På en tåkefull aften dukket det opp rundt 40 personer for å vise sin motstand mot pelsdyrdrift. Som det så morsomt sto i lokalavisa: I ett stummende mørke, bare opplyst av lyktene fra en politibil, ble det demonstrert av en gruppe dyrevernere rett ved revefarmen på UMB mandag kveld.

For meg gikk markeringen over alle forventninger. Tiltross for de to politibilene og vaktpersoner fra UMB, ble det en fin stemning. Etter at de fleste hadde skrevet seg på underskriftskampanjen og tatt ett lekkert gruppebilde, sto vi å diskuterte pelsfarmen og hva vi burde gjøre fremover.

Vi ble enige om en del ting.
Vi skal på nyåret prøve å få til en debattkveld. Der vi inviterer de ansvarlige for at farmen eksisterer, forskjellige fagfolk, representanter fra dyrevernsorganisasjoner og kanskje en representant fra pelsdyralvslaget. Slik at folk kan få se alle sidene av saken, og på bakgrunn av det ta ett ordentlig standpunkt til hvorfor vi burde ha/ikke burde ha pelsfarm på UMB. Om du har lyst til å hjelpe til er det bare å ta kontakt.

Neste gang det skal være en markering skal jeg også sørge for at det blir bedre annonsert på forhånd.

Under kan du se noen bilder fra markeringen



Alle bildene over er tatt av meg (Louis Wibe)

Markeringen ble omtalt i lokalavisa (hurra hurra)!

Vi er i lokalavisa (her er ett utdrag):

Dette var en markering mot pelsfyrdrift på UMB, og mange mennesker samlet seg etter hvert på stedet, både lokale innbyggere, studenter fra UMB, og en del folk fra Oslo.

- Hadde UMB brydd seg om dyrevelferd, hadde de ikke forsket på dyr under disse forholdene. Å holde rev i bur er ikke akseptabel dyrevelferd, sa Louis Wibe, student ved UMB og en av initiativtakerne til markeringen.

- UMB bryter ikke noen lov, men det er likevel ikke akseptabelt å la dyr stå på netting i små bur hele livet. I stedet burde UMB ligge i forkant av loven, mente Wibe.



Foto: Eivind Norum

Foto: Eivind Norum










I denne artikkelen fra UMB sine nettsider 
http://www.umb.no/student-umb/artikkel/studenter-tente-lys-mot-pels
Har Rektor Hans Fredrik Hoen kommentert saken.Tente lys og fikk underskrifter
Ved å tenne lys ved inngangen til Pelsdyrgården ved universitetet mandag ettermiddag fikk studentene vist fram sitt synspunkt mot pelsdyr.

Bra med engasjement

- Det er fint med sterkt studentengasjement. Debatt om etiske spørsmål og vurderinger i dyrehold generelt, er bra, sier rektor Hans Fredrik Hoen.

"Kvalitet og god dyrevelferd er noe UMB har satt som en helt nødvendig forutsetning for å få best mulig kvalitet på all forskning ved universitetet. Og forskningen på pelsdyr ved UMB har vært med på å bedre forholdene i pelsdyrnæringen. Eksempelvis gjennom Stortingsmeldingen om dyrevelferd. 
UMB ønsker som universitet å delta i slike prosesser."


Jeg føler at jeg har svart utfyllende nok på dette argument før. Så om du er interessert kan du lese en av mine tidligere innlegg.

Svar til det tre sider lange forsvaret av pelsfarmen på UMB i studentenes organ Tuntreet

http://reach-out-and-touch-face.blogspot.com/2011/10/svar-til-den-tre-sider-lange.html

UMB jobber for «dyrevelferden» innen rammer (bur) der dyrevelferd ikke eksisterer!
http://reach-out-and-touch-face.blogspot.com/2011/10/umb-bedrer-dyrevelferden-innen-rammer.html

Møte med adferdsforskere ved UMB (+ en uke til markeringen)http://reach-out-and-touch-face.blogspot.com/2011/11/mte-med-adferdsforskere-ved-umb-en-uke.html



I etterkant av markeringen har jeg blitt kontaktet både journalister og av Dyrevern Alliansen. Noe som også har vært veldig spennende. Etter møte med DA har vi inngått samarbeid. Jeg ser frem til kampen videre. Det har kommet mye ny informasjon siden jeg organiserte markeringen. Etter den nye informasjonen å dømme, er dette nå en enda større/enklere sak. Jeg gleder meg til tiden fremover. Det blir både lærerikt og spennende.

Hilsen Louis Wibe leder av


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar