16.03.2012

Tre dokumentarerfilmer som forandrer hvordan du ser på verden!

Folk spør ganske ofte på sine Facebook-statuser om hvilke filmer de burde se. Derfor vil jeg dele med deg; mine topp tre dokumentarfilm anbefalinger!

1# Earthlings
Denne filmen vil garantert gjør et stort inntrykk på deg. Dette er en film som tar livsløgnen fra deg, men den gjør deg ikke maktesløs, fordi etter at du har sett filmen vet du godt hva som skal gjøres. Med fantastisk musikk laget av Moby blir vi ledet av Joaquin Phoenix gjennom husdyrenes industrialiserte hverdag. Den tar opp essensielle problemstillinger rundt synet på andre levende vesener. Jeg mener at man ikke kan uttale seg om forholde mellom ikke-mennesker og mennesker før man har sett denne filmen. Filmen inneholder meget sterke sener, egner seg ikke for barn, men alle voksne mennesker har et ansvar for å se hva deres holdninger og handlinger fører til. Absolutt en film du ikke kan la være å se.


“For every one person who sees EARTHLINGS, they will tell three.” — Joaquin Phoenix

Du kan faktisk se filmen gratis i sin helhet på hjemmesiden.


2# Home
I denne dokumentaren blir du tatt med på en vidunderlig reise over jordens overflate. Den kjente kunstneren Yann Arthus-Bertrand har reist over hele verden for å vise oss mangfoldet på vår utrolige planet og i hva slags tilstand den er i. Filmen er fullspekket med helt fantastiske filmopptak fra hele verden som rett og slett tar pusten fra deg, komplimentert med monologer som virkelig får deg til å tenke. Dette er en film for alle. Den viser hvordan verden er, hva vi holder på å miste, hvordan og hvorfor. Til tross for at den viser i hva slags forfatting planeten er i, sitter man fremdeles igjen med en følelse av at dette er problemer som kan løses. Trenger du motivasjon til å fortsette/starte med å forsvare naturen burde du se denne filmen så fort som mulig!

Denne filmen har også blitt lagt ut gratis:


3# A delicate balance
En veldig spennende dokumentar som hovedsakelig utforsker effekten av animalsk protein på menneskekroppen og miljøet. Filmen er sammensatt av mange intervjuer gjort av en rekke forskjellige forskere og leger fra mange forskjellige deler av verden. Med figurer og animasjoner vises hvordan animalsk protein skaper mange moderne sykdommer som kreft og hjerte/karsykdommer og tilbyr måter å forbedre menneskers og planetens helse. Filmen anbefales for alle som bryr seg om sin egen og andres helse.


A must-see for anyone concerned about health."
Sylvester Johnson (Ph.D. Applied Physics), Health educator


Det virker som alle de beste dokumentarene kan sees gratis på nettet, ikke noe utakk for denne. Se dokumentaren i sin helhet her:
http://adelicatebalance.com.au/watch-now.html 


Hilsen Louis Wibe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar